Eerste keer fitnessen na corona

sportief

Voor het eerst na maanden mochten we weer beginnen met het fitnessen in verband met de corona maatregelingen. Ik was erg blij dat we weer mochten beginnen en de coronakilo’s konden kwijtraken.

Het protocol van de fitnessclub

Het was voor vele even wennen om weer te beginnen met fitnessen. We moesten ons allemaal aanpassen aan de coronamaatregelingen. Je kon niet meer zomaar naar binnen lopen, maar je moest jezelf eerst aanmelden welke tijden je komt sporten. Dit mocht maximaal twee keer per week. Dat voor sommige erg jammer was, want sommige komen bijna vijf dagen in de week. Vervolgens moesten bij aankomst eerst een test gesprek doen, natuurlijk op anderhalve meter afstand. Daarna moesten we een voor een naar binnen, iedereen mocht gewoon omkleden gelukkig maar er was afzet lint op de bankjes geplakt om de anderhalve meter te bewaren.

Als je klaar was kon je zelfstandig naar de fitnessattributen. Hier kon je niet geholpen door de personal trainster. Vanwege de anderhalve meter samenleving. Daardoor was de keuze in oefeningen beperkt. Daar was ik erg teleurgesteld over, want mijn voornemen was om dit jaar de negentig kilo te halen met gewicht heffen. Ik had al een goede processie, ik begon dit jaar met dertig kilo voor het eerst. Ik zat voor de corona crisis al richting de zestig kilo. Maar bovenal ben ik natuurlijk weer heel blij dat ik weer mocht met fitness na zeker paar maanden en een zomervakantie verder. De nodige kilo’s waren bij gekomen, dus ik moet niet al te hard klagen.

Mijn avond

Als eerste ging ik weer op de lopende band, want na bijna een half jaar kan ik weer bijna mijn volledige training schema weer volgen. Ik heb de afgelopen maanden wel een paar keer hardgelopen, maar daar bleef het ook wel bij, aangezien er veel veranderde voor mijn werk lag daar helaas meer focus dan op het hardlopen. Na een half uur was ik klaar op de lopende band en ging ik daar met de losse gewichten. Daarmee had ik twee keer vijftien kilo mee gehaald. Toen ik daarmee klaar was had ik mijn uurtje opgemaakt en ben ik weer naar huis toe gegaan.

Het was even wennen zo’n dag maar je merkt toch dat je daarna weer helemaal vrolijk bent omdat je weer bent begonnen.

fitness